Nagy dobásra készül a Mitsubishi

2012.01.20. 13:36

A Mitsubishi nincs jó anyagi helyzetben, így nem túl gyakori, hogy új modellt mutatnak be. Ezért is igyekeznek némi feltűnést kelteni, ha mégis elkészülnek egy-egy modellel.

Ezúttal az információk lassú csepegtetésével próbálják az újdonságra hangolni a közönséget – ennek a módszernek a részeként mutattak egy sötét hátterű részletfotót a típusról, amelynek egyelőre a nevét sem árulták el. A kép azonban meglehetősen sokatmondó: a rajta látható autó orra erősen emlékeztet a korábban bemutatott Concept PX-MiEV II tanulmányra. Ez egy, az ASX-nél nagyobb darab hobbiterepjáró – nagyjából az Outlander kategóriája – amelybe, legalábbis a tanulmányautó esetében konnektoros hibrid hajtáslánc került. Ez az egy kép persze legfeljebb sejteni engedi, hogy a szériamodellnek lesz valami köze a korábbi tanulmányhoz, de nem bizonyít semmit – ezzel az erővel egy hasonló orrú szedán is lehetne, amely mondjuk a Galant örökébe lépne.

Annyi viszont biztos, hogy a Mitsubishi stílusváltásra készül. A jelenlegi, nagyszájú orr-kialakítást jóval visszafogottabb hűtőmaszk váltja, a jelvény körül jellegzetes, hokiütő-forma díszítőelemekkel. Eddig csak tanulmányautókon láttuk ezt az új arcot, de úgy tűnik, a jövőben így néz majd ki a japán gyártó modelljeinek egyen-arca.

Az új modellt közelebbről a márciusi Genfi Autószalonon láthatjuk, és úgy tudjuk, a gyártása is megindulhat még az idén.