Megmutatták a legkisebb családi VW-t

2012.01.24. 12:25

Néhány napja még csak egy kiszivárgott képet láthattunk az Up! kisautó ötajtós változatáról, mostanra azonban a gyári képeket is nyilvánosságra hozták. Ez a kivitel valószínűleg valamivel drágább lesz, és talán kevésbé karakteres, mint a háromajtós, de a használati érték kárpótol mindezért.

A két változat között az ajtók számától eltekintve nincs lényegi különbség, de ez nem is feltétlenül baj. Az ezres háromhengeres 60 vagy 75 lóerővel félelmetes dinamikát ugyan nem ígér, de a legális sebességtartományban alighanem elég lesz a 829 kilós, 3,54 méter hosszú autóhoz, és cserébe egész takarékos: a gyári adatok szerint beéri 4,5 liter benzinnel száz kilométeren. Az autó méreteihez képest a 251 literes, és 951 literig bővíthető csomagtartó is tisztességes, bár hosszabb utakra kevésnek bizonyulhat – de az Up!-ot ugyanúgy nem családi modellnek szánták eredendően, mint mondjuk a Suzuki Swiftet.

Az ötajtós, amelyet élőben márciusban, a Genfi Autószalonon mutat be a Volkswagen, 475 euróval kerül majd többe, mint a háromajtós kivitel, azaz itthon sem várható 150 ezer forintnál nagyobb eltérés, bár valószínű, hogy az ötajtós Up! itthon is valamivel hárommillió forint felett indul majd – legalábbis a 10 325 eurós német alapárból erre lehet következtetni.