Éljen a szemfüles olvasó!

2012.01.29. 16:30

Érdekes kémfotók érkeztek olvasónktól, a tiroli Kühtai városkából. Balázs, aki egy szállodában dolgozik az osztrák sítelepülésen, egy mérnökből álló vendégcsoport autójára lett figyelmes.

Az autó kellően álcázott, ám ennek ellenére nyílván való, hogy a Mahindra XUV500-asáról van szó, a modellről, melyet októberben mutatott be először az indiai gyár. A tesztelést végző osztrák és német mérnökök véleménye szerint a SUV jó, méretéhez képest mozgékony, csak a belterén érződik az olcsóság.

Az XUV500-as azért különösen érdekes, mivel ez lesz az indiai gyár első olyan modellje, amely a világpiacra készül. Az októberi bemutatót követő egy hétben 5000 darabos megrendelés érkezett belőle a Mahindrához, és alig két hét után elérték a gyár négy havi kapacitását meghaladó rendelési értéket.

Az európai piacra áprilisban érkeznek az első példányok, ám – ahogy azt Balázs megtudta – addig apróbb fejlesztések várnak még az ide szánt modellekre, elsősorban a károsanyag-kibocsátás terén.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.