Kína elkapkodta a sárkányos Rolls-Royce-t

2012.01.29. 10:05

Január 23-án beköszöntött Kínában a sárkány éve, melynek apropóján a Rolls-Royce bejelentette: elkelt az összes abból a speciális kiadásból, melyet erre az alkalomra készítettek a Phantomból.

A brit luxusautó-márka még tavaly augusztusban mutatta be a sárkányokkal, és ehhez köthető motívumokkal tűzdelt Phantomot. A sötétvörös autó utastere számos pontján visszaköszön egyedisége: ilyenek például az aranyozott berakások, vagy a kézzel hímzett fejtámlák. A kiadás az alapmodelltől jóval magasabb áron, 7, 4 millió jüanért (274 millió forint) volt kapható, de a Rolls-Royce egyik legnagyobb piacán úgy tűnik, ez nem akadály.

Nem tudni, a limitált széria pontosan hány darabos volt, de a britek büszkén közölték, hogy a sorozatot nyolc hét alatt elkapkodták, ezért most a folytatáson gondolkoznak. A tizenkét állatöv közül legerősebb a sárkány, amely most 2013 februárjáig tart, és ez idő alatt még sokakból előjöhet a vásárlókedv egy alkalomhoz illő autóra.

A Rolls-Royce kínai piacba vetett bizalma töretlen, ezt pedig az is bizonyítja, hogy a jelenlegi tizennégy mellé, tíz újabb kereskedés nyitását tervezik.