Indiába viszi a Defendert a Tata

2012.01.30. 06:15

Egy ideje már lógott a levegőben, most viszont biztossá vált: Indiába viszi az új Defender gyártását a Tata. Az indiai óriáscég nem titkolta indokait, miszerint az előállítás költségeit szeretné csökkenteni az áttelepüléssel.

1949 óta gyártják Solihullben a Land Rover legendás modelljét, a Defendert. Noha egyes változatok gyártása az évek alatt Brazíliában és Törökországban is folyt párhuzamosan, az angliai üzem eddig még sohasem állt le huzamos ideig. Ennek a hagyománynak most vége szakad, és a Tata prune-i üzemben folytatódnak a munkák.

A költségcsökkentés része lesz az is, hogy az új Defender több alkatrésze a Tata Aria SUV elemeit előállító gyártósorról kerül majd le. A lehetséges minőségcsökkenésről egyelőre nem esett szó egyetlen közleményben sem, helyette rendre a kedvezőbb árak, a hozzáférhetőbb árú modellek előnyeit hangoztatják a Tatánál.

Az új Defender formaterve még nem ismeretes, de valószínű, hogy a DC-100-as koncepció több eleme visszaköszön majd rajta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.