Ilyen lesz a Renault-ból lett Mercedes

2012.02.04. 07:19

A Mercedes Citannak hívja, de valahogy túlságosan ismerősek a vonalai. Ezt az autót eredetileg Kangoonak hívták, és csak az orra volt más.

A Daimler-Renault együttműködés még gyerekcipőben jár, de már közeleg az első közös fejlesztésű termék. A Citan a Mercedes haszonjármű-kínálatát egészíti ki lefelé: eddig nem kínáltak személyautó-alapú áruszállító járművet, de ezen most a francia partner segítségével változtathatnak. A tető vonala és az ajtók formája egyértelműen elárulja, hogy a Renault Kangoo az alap – műszaki értelemben nem is változtatnak rajta – amelyen lecserélték szinte a teljes orr-részt, hogy passzoljon a Mercedes arculatába, és kissé átdolgozták az utasteret is. Ennyi átalakítás költségét még vidáman fedezi az a nyereség, amit a tervekben szereplő évi 28-35 ezer autó eladásából beszednek majd, ami 4-5%-os piaci részesedést jelent Európában, ebben a szegmensben.

A német gyártó egyelőre az áruszállító változatról közölt képeket, de a Kangoo összes változata elérhető lesz Mercedes jelvénnyel, beleértve a személyszállítót és az ötszemélyes áruszállítót, illetve a hosszított változatot is. A végleges változat bemutatása még odébb van: szeptemberben, a Frankfurti Haszonjármű-szalonon mutatják be.