Megújul a Berlingo és a Jumpy

2012.02.05. 13:25

Apróbb frissítésen esett át a Citroen két személyszállító kisbusza, a Berlngo és a Jumpy. A két modellről újdonságairól egyelőre csak a gyári fotók árúlkodnak, bemutatásukra Genfig kell várni.

Az öt- és hétüléses változatban elérhető Berlingón megújul a hűtőrács és a visszapillantó tükrök, továbbá új fényszóró kerül rá, mely kérhető lesz LED sorral is. Három felszereltségi szintben lép majd a piacra, az utastérben bővül a színválaszték, valamint a hírek szerint sokat javul az anyagminőség.

Az alap motorpaletta is változik: az 1,6 literes dízelmotor kézi váltós e-HDi verzióval bővül, ez kerül a hagyományos 75 és 90 lóerős motorok mellé.

A hűtőrács módosítása a Jumpy-nál sem marad el, de az ő esetében a legfontosabb újdonságot az a menetstabilizáló rendszer jelenti, mely négy módban segíti a különböző terepviszonyokhoz való könnyű alkalmaszkodást.

A megújult Berlingót és Jumpy-t hivatalosan a Genfi Autószalonon mutatják be először a franciák, a kiállítás után pedig rögtön megkezdik a ráncfelvarrt modellek értékesítését.