2012.02.06. 17:31

A legsikeresebb francia F1-es pilóta, Alain Prost az idén harmadik bajnokságát szerezte meg a Trophée Androson. A korábbi kettőt még Toyota Aurisnak látszó versenygéppel zsebelte be, de a legutóbbit már a Dacia színeiben.

A Dacia három éve próbálkozik a havas versenysorozatok leghíresebbikén. Az első két évben a Dusterre emlékeztetett az összkerék-hajtású, középmotoros szörnyeteg, és már akkor is nyertek vele egy-egy futamot, de akkor nem sikerült lenyomni a gyári Skoda Fabiákat. Az idén azonban a Lodgy és a Professzor bizonyult a leggyorsabbnak: a pontversenyben a Skoda Fabia és a Mini Countryman előtt sikerült begyűjteni a harmadik bajnoki címet.

Igaz, hogy a brutális erejű versenygépnek nincs sok köze az utcai Lodgyhoz – a tetővonalon és az orr-részen kívül nincs más közös – de a Dacia számára így is megfizethetetlen a bajnoki cím reklámértéke. Így már nem csak izzadtságszagú feltűnési viszketegségnek tűnik, hogy szerződtették Alain Prostot a gyári csapat élére, így a Lodgy reklámkampányán hatalmasat lendíthet a versenypályán elért siker.