Szuperdivatos új Suzuki Esztergomból?

2012.02.06. 15:24

A G70-nek nevezett gép ismerős lehet azoknak, akik tavaly ősszel figyelemmel kísérték a Tokyo Motor Show újdonságait. Ott még Regina néven mutatták be, de ami még lényegesebb, csak mostanra döntötték el, hogy gyártásba küldik.

A Suzuki eddig a funkcióra koncentrált, a stílussal csak annyira törődtek a japánok, amennyire muszáj volt. Pontosabban ezt láttuk mi itt, Európában, miközben a japán piacon már évekkel ezelőtt bemutattak egy divat-modellt, az apró Lapint. Mostanra azonban eljutottak a gondolatig, hogy jellegzetes stílussal azokat is meg lehetne fogni, akik eddig rá sem néztek a Suzuki modelljeire. Ez volna a G70, amely amellett, hogy franciásan bájos,elképesztően hatékony. Az áramvonalas gép mindennel együtt 730 kilogrammot nyom, így lehetséges, hogy a szén-dioxid-kibocsátása mindössze 70 g/km.

Mindez persze nem volna olyan érdekes, ha nem úgy beszélne róla a Suzuki, mint leendő szériamodellről. Ráadásul a Genfi Autószalonon mutatják meg a közönségnek, azaz Európába is eljuthat, így az sem kizárt, hogy ez lesz a következő modell, amelyet Esztergomban szerelnek majd össze.