Tigris lesz az új Porsche

2012.02.18. 07:53

A Porsche kínálat tovább bővül egy kis szabadidő-autóval, ez már biztos, sőt, azt is elárulták a gyáriak, hogy hogyan nevezték el a Cayenne kistestvérét. Úgy hívják, Macan.

Egy autónak, amely a világ minden táján kapható, nem könnyű nevet találni. Általában egész csapatok dolgoznak rajta hónapokig, hogy megtalálják a megfelelő szót, amely a legtöbb nagy piac nyelvén kellemes benyomást kelt, vagy legalább nem bántó. Alighanem egy ilyen folyamat eredménye a Porsche új modelljének neve is. A Macan indonéz szó, a jelentése tigris, és a Porsche gyári marketing-szakijai szerint jól kifejezi az erőt, a dinamikát és a terepjáró képességeket, azaz az új modell fontos jellemzőit. Magyarul ugyan egy kicsit esetlenül hangzik, de ez a Porsche szempontjából lényegtelen: a fontos, hogy németül, angolul, franciául, spanyolul, portugálul és a többi nagy piacon használt nyelveken inkább jót jelentsen, mint rosszat.

A Macan bemutatása már nincs messze: a gyártása 2013-ban indulhat Lipcsében. A Porsche egyik legnagyobb beruházása lesz a gyártás beindítása – ami érthető is, hiszen hasonló árú, viszonylag nagy tömegben eladható modellje eddig nemigen volt a cégnek – a teljes költség úgy 500 millió euróra rúg majd, és ezer új munkahelyet hoz létre a lipcsei Porsche gyárban.