Íme, itt a Mini igáslova

2012.02.19. 18:31

Két hónappal az után, hogy először szó esett róla, a Mini most képeken is megmutatta Clubvant. A Clubman kombi alapjára épülő koncepcióautót Genfben mutatják majd be hivatalosan.

A Mini új területekre próbálna betörni a Clubvannal, amelyről úgy tartják, a stílus és a praktikusság ésszerű párosítása miatt lehet majd sikeres. „Az autóval a jó menetteljesítményt, a stílust és az alacsony fenntartási költségeket igyekszünk kombinálni, így megnyerve azokat, akiknek erre igényük van„ - áll a gyár közleményében. Az érdeklődés első sorban a kisvállalkozók, futárok köréből jöhet majd.

A Clubman hátsó üléseinek helyét egy hosszú, terhelhető padló veszi át, az oldalablakokat fémlemez váltja, hátulra pedig osztható hátsó ajtó kerül. A Mini nem először próbálkozik ilyen kivitellel. A gyár születését követő években voltak már hasonló törekvéseik. 1960-ban a Morris Travellerből készült el a Morris Van, amely az alapváltozattól annyiban tért el, hogy tengelytávja 10 centiméterrel hosszabb volt, külön raktere és osztott hátsó ajtói voltak.

A Clubman első hivatalos bemutatásáig már nem kell sokat várni, a Genfi Autószalon leplezik le a britek.