Megjött a frissített Audi RS 5

2012.02.21. 15:56

Az Audi már tavaly szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon megmutatta a megújult RS 5-öt. A héten megkezdik a sportváltozat árusítását, azonban egyelőre csak a briteknél lesz rendelhető. Ára 58 725 angol font, azaz 19,5 millió forint.

A frissítésen átesett kétajtós kupén megújultak a fényszórók, a hűtőrácsnál - az új irányvonal szerint – elhagyták a lekerekített formát, valamint élesebb, hangsúlyosabb lett a motorháztető vonala. A lökhárítókat elöl, hátul megbolygatták, a diffúzort pedig kissé magasra húzták hátul, a két ovális végű kipufogó közé. Az RS 5 emellett új 19 colos felniket kapott.

Az új RS 5 motorja maradt a korábbi 4,2 literes V8-as, amelyhez továbbra is hétfokozatú duplakuplungos váltó tartozik. A Győrben készülő motor végsebességét az elektronika 250 kilométer/órára korlátozza, de a vevő kérésére, az Audi 280 kilométer/órára is állíthatja a határt. A széndioxid-kibocsátás terén sikerült előrelépni: a korábbi 252gramm/kilométerről 246gramm/kilométerre csökkent a kibocsátás.

Az alapfelszereltségbe bekerült a DVD alapú műholdas navigáció, a sebességtartó automatika, az iPod csatlakozó és a Bluetooth kihangosító. Az Audi emellett kínál egy új sportcsomagot az RS 5-höz, 2250 fontos felárért.

Azok, akik az első napokban rendelnek az RS 5-ből, leghamarabb áprilisra kaphatják meg autójukat.