Telitalálatnak tűnik az új Volvo

2012.02.23. 06:21

Egy hete még csak homályos képek keringtek a neten, egy lengyel magazin viszont nemrég katalógusminőségű fotókat tett ki facebook-oldalára. Az új V40-es kimondottan dögösnek tűnik, mindene megvan, hogy odalegyintsen egyet az Audi A3-asnak meg az 1-es BMW-nek.

Sosem lehet tudni, szándékos-e a szivárogtatás az autógyártó részéről, a tűéles, bemutatóra szánt fotókból viszont azt lehet sejteni, hogy nemsokára, még a Genfi Autószalon előtt megérkezik az új V40-es adatlapja is. Addig be kell érnünk a külső képekkel, de elnézve az autót, ez nem ad okot szomorúságra.

Annak ellenére, hogy a kompakt ötajtós kasztni az aktuális Volvo-sablonelemekből építkezik, nem lehet unalmasnak titulálni. Míg az orra egy kicsit szelídebb V60-asnak tűnik, a farát szép svunggal rajzolták, és a hátsó ajtóba vájt vállvonal is ötletes.

A V40-essel új területre merészkedik a Volvo. Bár hivatalosan a C30-as, az S40-es és a V50-es helyére érkezik, leginkább egy jól megtermett, ötajtós prémium kompaktnak tűnik, amivel a jelenlegi piacon nagyot guríthatnak a svédek, feltéve, hogy stimmel a műszaki tartalom, és jól lövik be az árát is.