Képeken a japánok víziója

2012.02.25. 20:01

Hetek óta pedzegetik, hogy az Infiniti valami izgalmas sportautóval fogja meglepni híveit a Genfi Autókiállításon. Habár a korábbi skicceken még csak körvonalaiban volt sejthető a szupersport autó, már akkor sem keltett rossz benyomást – a mostani fotókon látott koncepció azonban biztosan megemeli a japánautó-buzik pulzusát.

Az Emerge E – mert hogy így hívja az Infiniti az egyelőre még csak koncepcióként futó játékszerét – formaterve sportautós módon lett kompakt, mégsem kelt olyan gombóc hatást, mint a számítógépes grafikán. A bulldog-harapással előre álló egyen hűtőmaszk, a kapszula alakú utaskabin, a húzott szemek mind nagyon egyben vannak, egyedül a hangyapöcsnyi visszapillantókat nem értjük teljes mélységében – de lehet, pont ez az őrületes poén, hogy észrevenni is csak merő véletlenségből lehet őket.

Pontos információkat várhatóan csak a Genfi Autószalonon kapunk majd a koncepció műszaki tartalmáról, annyi azonban már most biztos, hogy valamilyen elektromos hajtást szerelnek majd a középmotoros Emerge E-be. Egyelőre nem tudni, tervez-e az Infiniti sorozatgyártást – az sem kizárt, hogy a kiállításon tapasztalt érdeklődés függvényében hoznak döntést a kérdésben.