2015-ben megkapja Kína a Lamborghini SUV-ot

2012.02.26. 08:08

03

Az idén áprilisi Pekingi Autókiállításon mutatják be, és 2016-tól kerülhet sorozatgyártásba a Lamborghini hobbi terepjárója. Az olaszok szerint kár is más piacokat kutatni, ha a haszonról van szó.

Kína ugyanis hatalmas felvásárló erővé vált, és a legújabb trendek szerint a sikeres kínai üzletemberek nem sportautóban, sokkal inkább SUV-ban szeretnek utazni. Egy pillanatra viccnek tűnhet, de a Cayanne rendelésekre kerek egy év a várólista. Legyen nagy, legyen benne sok köbcenti, látsszon, hogy nagyon drága: a célcsoportnak elképzelése sincs a márka képviselte értékekről, csak reprezentálni akarnak.

„A kínaiak szeretik hatalmas autóikat.” - mondja Christian Mastro, a Lamborghini Csendes-Óceáni térségének ügyvezető igazgatója. „Az összes gyár rákényszerül, hogy a kínai piacnak jobban tetsző modelleket gyártson.”

02

2015-re a kínai SUV eladások közel 50%-kal emelkedhetnek, és elérhetik a 216 500-as értékesített darabszámot. Nem a Lamborghini az egyedüli luxusmárka, aki a Népköztársaság vastag emberkéiből akar zsíros hasznot húzni: három év múlva a Bentley is elindíthatja saját hobbiterepjárójának értékesítését a térségben.