Az első kép az új Ferrariról

2012.02.27. 16:08

Erősebb, gyorsabb és sokkal szebb lesz az új kétüléses, amelyet napokon belül bemutat a Ferrari. Az F620 GT néven emlegetett modell a négyüléses FF alapjaira épül, de sokkal könnyedebbnek tűnik annál.

A Ferrari meglepően hamar, hat év után váltja le az 599 Fioranót, annak ellenére, hogy a régi típus sem volt épp sikertelen. Az új, összkerék-hajtású FF azonban erősebb, és sokkal látványosabb, mint a leköszönő csúcsmodell, így az 599-es utódjának bemutatását sem lehetett sokáig halogatni. Az F620 GT néven ismert új típusban az FF műszaki alapjait használják – valószínűleg a motor is ugyanaz a 6,2 literes V12-es lesz, valamivel nagyobb, 700 lóerő körüli teljesítménnyel – bár az összkerék-hajtás valószínűleg kimarad a kétüléses modellből.

Az új modell formaterve sokkal agresszívebbnek tűnik, mint az elődjéé, ugyanakkor közelebb áll a klasszikus sportkocsi-ideálhoz. A harcsaszáj-jellegű, hatalmas hűtőrács és az övvonal hátsó részének íve legalább olyan jellegzetes, mint az 599 különálló tetőoszlopa, de az összkép sokkal jobban illik a Ferrari sok évtizedes hagyományaihoz, így talán még több követőre számíthat, mint az előző csúcsmodell.

A részleteket nem ismerjük, de úgy hallani, a Ferrari már a genfi élő bemutató előtt megtartja a virtuális premiert, így talán még a héten nyilvánosságra hozzák az összes lényeges információt az új álomautóval kapcsolatban.