Újra lesz Nissan Almera

2012.02.28. 14:14

Érdekes módon hozza vissza régi típusneveit a Nissan. A Sunny jelzést újabban egy csúnyácska népautó viseli, amelyet Ázsiában és az amerikai kontinens nagy részén forgalmaznak, most pedig az Almera tér vissza, semleges megjelenésű családi modellként, amelyet várhatóan csak Oroszországban kínálnak majd.

Az új Almeráról egyelőre egyetlen fotót hozott nyilvánosságra a gyártó, így sok részlet nem derül ki róla, csupán annyi, hogy közepes méretű lépcsőshátú családi modell, valamivel nagyobb méretben, mint a Dacia Logan. A típust, bár lényegében egy áltagos méretű kompakt, a Nissan afféle helyi csúcsmodellnek szánja – azt mondják, a kidolgozás minősége és az ár is ennek megfelelő lesz. Úgy hallani, ez lesz az első olyan Nissan modell, amelyet már a Lada gyártelepén, Togliattiban állítanak elő, de valószínűleg messze nem az utolsó: a Renault és a Nissan várhatóan ide költözteti oroszországi autógyártó kapacitásának egy jelentős részét.

Ha igazak a hírek, a típust kifejezetten az orosz piac számára fejlesztették ki, bár nem kizárható, hogy máshová is eljut az új Almera. Ugyanakkor kevéssé valószínű, hogy az Európai Unió területén is felbukkanna, hiszen itt közvetlen konkurense lenne a Renault Fluence szedánnak, márpedig Európa a Renault-Nissan szövetség íratlan szabályai szerint a francia márka vadászterülete.