Új BMW M3: három turbó, hat henger

2012.03.10. 11:49

Végre nem csak a teljesítményt pumpálják felfelé az M Gmbh-nál. Ha hinni lehet a pletykának, a jövőre érkező vadonatúj BMW M3 tervezői nem csak könnyűfém, de szénszálas alkatrészeket is bevetnek majd, hogy a sportautó következő generációja még gyorsabb és könnyebben kezelhető legyen.

Ahogy arra számítani lehetett, az F30-as karosszériába nem hozzák át az előző generációban bemutatott V8-ast. Helyette az új M3-ast is eléri a bajoroknál tomboló turbósítási láz. A sportmotor állítólag egy, az eddiginél kisebb hengerűrtartalmú, soros hathengeres lesz, amelyre három feltöltőt építenek. A V8-as 420 lóerejéhez képest, a sorhatos teljesítménye 450 lóerő körül várható.

A jövőre érkező élményautóból készítenek négyajtós szedánt és kétajtós kupét is, ez utóbbit állítólag M4-nek nevezik majd.

A keményvonalas sportautósok számára örömhír, hogy az F30-alapú M3-ast is lehet majd hagyományos kézi váltóval rendelni, aki viszont gyorsabb kapcsolásokra vágyik, vehet hozzá hét fokozatú dupla kuplungos váltót, amely szintén teljesen új fejlesztésnek ígérkezik.

A képek forrása: Carscoop.com