Vázlatokon a Dacia Dokker

2012.03.14. 12:14

Egyelőre csak egy rajzsorozat látott napvilágot, amelyen az aktuális Dacia kínálat mellett már a Dokkerként emlegetett újdonság is látható. Az új típus félig Lodgy, félig Renault Kangoo – egyértelműen a haszonjármű-vonalat folytatja a modellpalettán belül.

A Dacia eddig is több ilyen, munkaeszköznek is alkalmas modellt kínált: a Logan MCV és pick-up változata sokféle igényt kielégített, de úgy néz ki, a román márka is érezte egy euro-raklap kompatibilis, tolóajtós modell hiányát. A megoldást a Lodgy hozta, amelyen viszonylag keveset kellett változtatni ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásoknak. A tető láthatóan magasabbra került, az ajtók nagyobbak, a hátfal teljesen függőleges, és az oldalajtók felületét is megnövelik. Érdekes, hogy látszatra nincs sok köze a Renault Kangoohoz, pedig kézenfekvőnek tűnne, hogy arra építkezzen a Dacia – bár nem kizárt, hogy a franciák modelljében túl sok a drága megoldás.

A Dokker állítólag 9000 euró körüli áron érkezik az év végén, amivel nem csak a konkurenseknek, de a Kangoonak is alávághat árban. Bár nem kizárt, hogy a Renault kreatív elméi kitalálnak majd valamit, amitől a két modell valahogy megfér majd egymás mellett.