Apu élvez, a család retteg

2012.03.17. 08:04

Izgalmas formájú kombikupét tesztelnek a Mercedes-Benz mérnökei. Az újdonság az utóbbi évek egyik, ha nem a legszebb csillagos modelljéből, a CLS-ből készül, és ahogy korábban írtuk, már idén piacra kerülhet. A hamarosan megjelenő shooting break arányai tökéletesek, a képeken jól látható, milyen ügyesen gondolták tovább a négyajtós változat formáját.
 

Tegye fel a kezét aki még nem tudja mit jelent, ha egy Mercedesen óriási könnyűfém felniket, négy kipufogóvéget, és méretes fékeket látunk! Talán már mindenki kitalálta, hogy a kémfotókon a csúcsmodell, a CLS63 AMG suhan át, majd kanyarodik vissza a gyár telephelyére.

Több mint valószínű, hogy kombiváltozatba is a már piacon lévő CLS AMG változatból ismert, 5,5 literes, duplaturbós V8-as motort szerelik majd. A motor teljesítménye 518 lóerő, a csúcsnyomaték majdnem 700 newtonméter, tehát a gyerekek és a kutya garantáltan elharapja a nyelvét, amikor apu visszakapcsol kettőt a hétfokozatú Speedshift váltóval, hogy megfelelő erőtartalékot képezzen a következő manőverhez.

Akinek a CLS63 AMG teljesítménye kevés, a legnagyobb változathoz is kérhet majd AMG Performance Pack-et, amellyel a teljesítmény 550 lőerőre nő, a nyomaték pedig körülbelül 800 newtonméter lesz.

A fennséges shooting break legerősebb változata tehát gyakorlatilag elkészült, ám megjelenésének pontos időpontja még nem ismert. Az álcafólia méretéből arra következtethetünk, hogy már az utolsó próbákat végzik a gyárban, így csak hónapokat kell várnia annak, aki a piacon lévő egyik legszebb kombira szeretné lecserélni jelenlegi autóját.

A képek forrása: autoblog.com