Jön az utolsó hiányzó Opel Astra

2012.03.20. 06:16

Európában ugyan nem olyan menő a kompakt szedán, de azért ezeknek az autóknak is van piaca. A VW Jetta, a Chevrolet Cruze és a Renault Fluence is bizonyítja ezt – ha máshol nem is, a Kelet-Európában és a Közel-Keleten kell ilyen karosszéria-változat is. Így az Opel is dolgozik az Astrának ezen a kivitelén, és a képek alapján már nincsenek messze a bemutatótól.

A fotók alapján egyértelmű, hogy a középső tetőoszlopig az ötajtós, illetve a kombi kialakítása köszön vissza. A tesztautókon nem is igazán álcázzák ezt a részt, csak az autó farát, amely azonban így is emlékeztet valamelyest a négyajtós Insignia kialakítására. A részletek nem ismertek, de csak remélhető, hogy nagyobb és jobban használható csomagartót tudnak majd kialakítani, mint a nagyobb testvérnél, annál is inkább, mivel ebben a kategóriában az 500 literes csomagtér ma már elvárás.

A motorválaszték és a többi műszaki részlet nyilván megegyezik majd a többi Astra változatéval, bár egyes pletykák szerint ez a változat elérhető lesz az új, kétliteres biturbó-dízelmotorral is. A szedán várhatóan nyár vége felé mutatkozik be Európában.