Eladó a Ferrari-gyilkos Volvo

2012.03.21. 15:13

Szerényen csak a Svédország legfaszább Volvója szlogennel hirdeti megszállott tulajdonosa az átépített Amazon kombit, amely jobban megy a legtöbb sportkocsinál. És ahhoz képes, hogy mire képes, egész megfizethetőnek tűnik.

Az 1969-es Amazonban nem maradt sok eredeti alkatrész, bár a legtöbb főegység svéd eredetű maradt. A becsövezett karosszériába 2,8 literes, Volvo eredetű hathengeres, két turbós soros motor került. Az első verzió 600 lóerős volt, de amióta átállították E85 alkohol-benzin keverékre, a csúcsteljesítmény 799 lóerőre emelkedett, a maximális nyomaték pedig 980 Nm. Az építő, Mattias Vöcks a Koenigsegg sportkocsigyárban dolgozik, így kerülhetett az Amazonba a Koenigsegg CC8 komplett fékrendszere. Az egyetlen idegen alkatrész a hatfokozatú Getrag váltó, de ez is csak azért, mert Svédországban nem készül olyan személyautó-váltó, ami elviselne ekkora nyomatékot.

Vöcks most szabadulna az igényesen megépített játékszertől: az egyik legnagyobb német hirdetési portálon jelent meg az autó, amelyért 89 300 eurót – átszámítva 26 millió forintot – kérne. Ez tényleg nem kevés pénz, de az autó teljesítményét és az egyedi kivitelt nézve érthető. Nem hisszük, hogy sokáig tart majd, míg a leggyorsabb Amazon új gazdára lel.