Mazda az Aston Martinok ellen

2012.03.23. 12:02

A Mazda mostanság nem volt igazán aktív a versenysportban, de az MX-5 GT révén ismét nemzetközi versenyeken állhat rajthoz a márka. Az FIA GT4 szabályok szerint átalakított kétüléses Lotusok, Aston Martinok és Nissan GT-R-ek ellen állhat ki az idei szezonban.

A gyáriak szerint a valaha volt leggyorsabb MX-5-ös lett a GT, ami nem is csoda: nem csak a teljesítményét duplázták meg, de a tömegét is elképesztő módon sikerült lecsökkenteni. A kétliteres motorból kihozták, amit lehet: 315 lóerőt adhat le, miközben az autó össztömege csupán 1000 kilogramm, amiből 150 kilogramm a szabályok miatt beépített plusz súly. A motorhoz hatfokozatú, szekvenciális Hewland váltót kapcsoltak, amellyel a váltási idő is drasztikusan csökkent, így az autó 3 másodperc alatt elérheti a százas tempót. A végsebesség elvben 260 km/h körül van.

A gyári verseny-Mazdákat az idén a brit GT bajnokságban vetik be, és azt remélik, hogy a gyorsabb és erősebb szupersportkocsikat is maga mögé utasíthatja a törékeny kétüléses.