Piacra kerül a sci-fis BMW

2012.03.24. 16:30

2014-re tervezi az i8 sorozatgyártásának beindítását a BMW. A piacra kerülő modell csak részleteiben tér majd el a tavaly bemutatott koncepciótól.

Akármennyire is igyekeztek csendben folytatni az i8 körüli munkálatokat, mint kiderült, folyamatosan zajlik a tesztelés, illetve a fejlesztés a modell körül, és immár a gyár sem titkolja szándékait vele. A tervek szerint 2014-ben piacra kerülő i8 ára 100 ezer euró fölött indul majd, és legkevesebb 10 ezret szeretne belőle értékesíteni a BMW.

Az i8 a világ leggyorsabb hibridje, egyben legkörnyezetbarátabb sportkocsija lehet. Az első kerekeket hajtó villanymotorral együtt  350 lóerősre ígérték korábban, ám a legutóbbi pletykák szerint, a kezdetben hangoztatott értékeknél valamelyest erősebb lehet a sorozatgyártásba kerülő változat. Csúcssebessége 250 km/h felett lesz, és öt másodpercen belül éri majd el a 100 km/h-t.

A BMW nagy fejest ugrott a környezettudatos autók fejlesztésébe, melynek eddigi eredménye az i3 és az i8. A Frankfurti Autószalonon bemutatott két modell eddig leginkább érdekes formavilágával, a gyár eddigi arculatától eltérő kivitelével tűnt ki, de a piaci tervek nagyban fellendíthetik az eddig is nagy érdeklődést irányukba.