Vázlaton a legnagyobb Toyota

2012.03.28. 14:27

Az első vázlat nagyon ígéretes: szép vonalú kupétető és érdekes kialakítású farrész látható rajta. Azt viszont nehéz megjósolni, hogy ebből mennyi marad a kézzel fogható modellen.

A Toyota egy kevéssé ismert modellje az Avalon. Nem tömegeknek szánják, sőt, a célközönsége is inkább a kényelmet és az elegáns visszafogottságot keresi benne, mint a feltűnést. Lényegében a Camry luxusváltozatáról van szó, amelyet elsősorban Észak-Amerikában forgalmaznak, és afféle nyugdíjas-autónak számít arrafelé. Ugyanazok a hatvanas-hetvenes éveikben járó jómódú házaspárok veszik, akik a nagy, fronthajtású Cadillaceket is életben tartották. A Toyota azonban nem építhet rájuk hosszabb távon – alighanem ezért próbálják valahogy izgalmasabbá tenni az Avalont.

A következő generáció bemutatása épp küszöbön áll, a hivatalos premiert április elején tartják a New York Auto Show-n, de már előtte megpróbálják felcsigázni a potenciális vásárlók érdeklődését. Ennek a folyamatnak az első lépcsője a vázlat egy részletének bemutatása, amelyet további előzetesek követhetnek a bemutatóig hátra levő napokban.