Ez volna a Chevrolet új arca?

2012.03.30. 06:16

A mi szempontunkból szinte érdektelen a hír, hogy a Chevrolet felújítja a Traverse nevű nagydarab, amerikai crossovert. Az autónak azonban új, eddig ismeretlen arca lett az eddig használt, fogszabályzós üvöltésre emlékeztető hűtőmaszk helyett, és ez akár az európai választékra is átterjedhet.

A Chevrolet az elmúlt években azzal próbálkozott, hogy határozottabb arculatot alakítson ki az autói számára. Régebben csak a csokornyakkendős jelvény mutatta az autók hovatartozását, aminek előnye is volt: így gond nélkül vehették át a Daewoo autóit, senkinek nem tűnhetett fel a turpisság. Az utóbbi négy-öt évben azonban olyan hűtőmaszkot vezettek be, amely elég jellegzetes volt, hogy felismerhetővé tegye a Chevyket, legalább elölről. A Traverse is ebbe a generációba tartozott, ám a felújítás során alaposan leegyszerűsítették az orr kialakítását. A vicsor helyét krómkeretes vigyor vette át, olyan fazonú, amire bármilyen jelvény rácsavarozható anélkül, hogy átverésre gyanakodnánk. Cserébe a motorházttető szögletesebb, határozottabb vonalú lett, de ezzel együtt sokat vesztett a gép határozott karakteréből.

Ahogy a VW, vagy egyes koreai márkák korábbi példája mutatja, a semleges formaterv nem feltétlen hátrány, bár egyes típusokat, pédául a Cruze-t vagy az új Aveót nehéz jellegtelen pofával elképzelni.