Felrúgja hagyományait a BMW?

2012.03.30. 17:49

A BMW az utolsó autógyártó, amely még kitart a soros hathengeres motorok mellett, mindenki más V6-osokat épít, már jó ideje. Ugyanakkor makacsul kitartanak azok a pletykák, amelyek szerint a következő M3-as BMW már V6-os motorral épül.

A híresztelések terjesztői szerint a V6-os tömörebb felépítése indokolhatná a váltást, és az a tény, hogy hátrébb helyezhető el az autó orrában. A legújabb hírek ráadásul becsült adatokat is közölnek a motorral kapcsolatban. Ezek szerint két darab, kettős megfúvású turbófeltöltővel úgy 435 lóerőt, és 550 Nm csúcsnyomatékot adna le az új blokk. Megpróbáltunk utánajárni a dolognak, és azt saját forrásaink is megerősítették, hogy a következő M3-asban hathengeres, több turbós motor dolgozik majd, azzal a feltételezéssel azonban, hogy a BMW is átállna a V6-os elrendezésre, csak mosolyt fakasztottunk.

Az ugyan tényleg valószínű, hogy az M3-as számára vadonatúj hathengeres motorblokk készül majd, de valószínű, hogy megtartják a hagyományos soros elrendezést és a 3 literes hengerűrtartalmat, és ebből próbálnak minél nagyobb teljesítményt kifacsarni.