Kempingező Minik

2012.04.01. 18:55

Napra pontosan egy évvel az után, hogy bemutattak egy pick-upot a BMW M3-asból, most egy hasonlóan váratlan érdekességgel rukkolt elő április 1-jén a BMW-csoport. Ezúttal a Mini Clubman és a Countyman kemping-kiegészítőit leplezték le.

Az egyik megoldás a Cowley caravan nevet kapta, és mindent tartalmaz, amire egy táborozás alatt szükség lehet. Az autó után vontatható kocsiban egy kétszemélyes alvóhely, egy víztartály és egy gáztűzhely van kialakítva, emellett a tetejére szerelt napelemmodul tölt egy akkumulátort, melyről a beépített hűtő, a TV, egy 230 voltos csatlakozó és a hifi rendszer működtethető.

A retró stílusú pótkocsi súlya 300 kilogramm és mindössze 12 centiméterrel szélesebb, mint a Clubman.

Azoknak, akik nem vágynak otthoni kényelemre a kempingezés alatt, vagy csak nem akarnak magukkal vonszolni egy komplett háztartást, egy visszafogottabb megoldást ajánlanak a Mininél. A Swindon tulajdonképpen egy könnyen felszerelhető tetősátor, két embernek. A tetőre szerelve szállítható és különböző színkombinációkban választható lenne, köztük a klasszikus Union Jack zászló színeivel, ha az egész kempingező Minik-projektet nem áprilisi tréfának szánta volna a BMW.