Nincs is terep-Jaguar, de már másolják?

2012.04.04. 05:57

Először másfél éve láthattuk a Hawtai B35-öst, és már akkor is megjegyeztük, hogy egész ügyes Porsche Cayenne utánérzés. Persze inkább az első generációra emlékeztet, így ez talán nem bántja annyira a Porschét - annál kellemetlenebb, hogy az első változat orrán egyértelműen a Bentley szabvány-hűtőmaszkja tűnt fel.

Nos, a Bentleynél már nincs miért lázongani: a Hawtai megtért, és levette az ismerős hűtőrácsot - a helyére pedig egy másik brit luxusmárkától kölcsönzött forma került: most olyan, mintha a Jaguar kínálat része lenne a B35-ös. Az autó egyébként alig változott: a 4,62 méter hosszú SUV-ot továbbra is 1,8 literes 160 lóerős turbós benzinmotorral, vagy kétliteres, 150 lovas dízellel lehet megrendelni. A motorokhoz ötsebességes kézi, vagy négysebességes automata váltó társulhat, az összkerék-hajtás pedig feláras extra.

Ez a műszaki színvonal persze nem csak a Bentley-archoz nem illik, de a Jaguarnak is joggal derogálna, így nem kizárt, hogy ők is tiltakoznak majd - kíváncsian várjuk, akkor hogyan oldják meg a hűtőmaszk-kérdést, hisz a brit luxusautó-márkák ezzel gyakorlatilag el is fogytak. De még ott a Mercedes, a BMW, az Audi, esetleg a Bugatti, ahonnan mintát lehet venni.