Nem megy el az egyedi Rolls-Royce?

2012.04.13. 19:40

A gyűjtők sem kapkodnak minden után, ami egyedi – tökéletes példa erre a Hyperion, amely 2009 óta vár vásárlóra. Pedig tényleg minden megvan benne, ami egy ilyen ritkaságot vonzóvá tehet.

A Hyperion alapja a Rolls-Royce Phantom Coupé volt, de az egyedi jármű csak nagy vonalakban emlékeztet az eredetire. Az eredetinél lágyabb, dinamikusabb vonalvezetésű karosszériát a Ferrari-tervezőként híressé vált Jason Castriota tervei alapján gyártották le egy ismert brit gyűjtő, Roland Hall megrendelésére. A Hyperion 2008-ra készült el: a Pebble Beach Concours d'Elegance-on állították ki, hogy aztán egy évvel később már eladásra kínálják. Nem talált gazdára, igaz, a 4,5 millió eurós árat és az időpontot – a gazdasági válság legmélyebb pontja volt ekkor – nézve ez nem is olyan nagy csoda.

A fura az, hogy nemrég ismét felbukkant a gép, és ismét eladó – ezúttal Abu Dhabiban, egy luxusautó-kereskedésben áll, és még mindig nem kell senkinek. Lehet, hogy ismét az árral van baj, bár nem kizárt, hogy az arab olajsejkek valamelyike előbb-utóbb ráharap majd az óriási kabrióra, hisz ilyen másnak biztosan nincsen.