Visszatért Kína Ferrarija

2012.04.15. 09:02

Három éve mindenki felkapta a fejét arra az S11 név alatt futó kínai sportautóra, amely egy Audi R8-as, egy Ferrari és egy Lamborghini béna ötvözésében született. Az egyetlen elkészült példány még a termékmásolástól zajos Kínában is nagy visszhangot keltett.

Azt hihetnénk, az évek alatt végleg eltűnt, azonban kínai autós portálok most arról pletykálnak, hogy az S11 visszatér, méghozzá annak a Jianghuai Automobile-nak (JAC) a neve alatt, mely legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy az egyben lemásolta a Ford F-150-est, és 4R3 néven, a sajátjaként dobja piacra. A JAC több képet közölt saját S11-eséről, amely állítólag egy benzin-elektromos hibrid, és komoly szándékai vannak a cégnek vele.

Az eredeti S11-est Tong Jian S11 néven mutatták be a 2009-es Shanghai Autoshow-n. A JAC modelljeként hamarosan a nagyközönség előtt is debütáló autó mintha csak egy faceliftje lenne annak. Egyedül a hátulján faragtak valamennyit, és a vörös színt sárgára cserélték.

A JAC a két hét múlva induló Pekingi Autószalonra elviszi az S11-et, és őket ismerve nem kizárt, hogy a közeljövőben a sorozatgyártásig is eljut a kis korcs.