Ez lenne a következő Ford Mustang?

2012.04.17. 13:57

Annak idején épp a Ford kezdte múltbéli formákkal felöltöztetni a Mustangot, de hamarosan utánozni kezdte a detroiti konkurencia. Most már a Chevrolet Camaróval és a Dodge Challengerrel is meg kell küzdeniük a vásárlókért – nem csoda, hogy a koncepció megváltoztatása mellett döntöttek.

A legújabb hírek szerint a Mustang következő generációja, amely 2014-re várható, az Evos tanulmányautó formai jegyeit viseli majd magán, sőt, az is elképzelhető, hogy a jelenlegi Mustangnál kisebb méreteket is megörökli. Ezzel a Ford több legyet üthet egy csapásra: egyrészt globális modellé teheti a Mustangot, amelyet nem csak Észak-Amerikában, de Európában és Japánban is nagy mennyiségben tudnának eladni. Másrészt elkerülné a közvetlen versenyt a Camaróval és a Challengerrel, igaz, így közelebb kerülhet a Hyundai Genesis Coupéhoz és a Nissan 370Z-hez, mind méretben, mind árban.

Ha a Ford nem áldozza fel a hátsókerék-hajtást, és négyhengeres motorral is forgalmazza majd az új Mustangot, azzal egyszerre tarthatják meg amerikai vásárlóikat, és szerezhetnek újakat Európában – megismételve a Capri egykori sikeres szereplését.