Kiszivárgott képeken a második magyar Mercedes

2012.04.18. 16:43

Pekingben mindenkinek jelen kell lennie – nem kivétel a Mercedes sem. Ráadásul egy olyan autó áll majd a középpontban, amelyet Európában egyedül nálunk gyártanak majd.

A CSC, azaz Concept Style Coupé egyelőre csak tanulmányautó, ahogy az a nevéből is következik, de ahogy az A osztály esetében is történt, valószínű, hogy itt sem lesz sok eltérés a koncepció-autó és a sorozatgyártmány között. A formaterv a Mercedes CLS előző és jelenlegi generációjára is emlékeztet valamelyest: dinamikus ívek teszik jellegzetessé, ugyanakkor négy ajtajával sem tűnik valami célszerűnek: csodálkoznánk rajta, ha kettőnél többen kényelmesen utazhatnának a 4,6 méter körüli hosszúságú gépben.

A gyári fotók nem hivatalosan kerültek nyilvánosságra, így egyelőre a konkrétumokat is csak pletykaszinten ismerjük. Csak annyi biztos, hogy a CSC is a fronthajtású Mercedes padlólemezre épül, de az már közel sem ilyen egyértelmű, hogy milyen motor kerül bele. A találgatások szerint az A25 négyhengeres motorját építik majd bele, amelyből turbófeltöltéssel és közvetlen befecskendezéssel  208 lóerőt hoztak ki.

A formás négyajtóst a Mercedes egyébként globális modellnek szánja: Európán kívül Kínában, Észak-Amerikában és a többi, kisebb piacon is kapható lesz.