A rendőrségnek kicsi az Insignia

2012.04.19. 12:26

Komoly botrány lehet abból a német rendőrautó-beszerzési tenderből, amelynek az lenne a célja, hogy 800 járőrautót újabbakra cseréljenek Hessen tartományban. Bár az autókat állítólag alaposan letesztelték az illetékes minisztérium szakértői, és ez alapján választották ki az Opel Insigniát , csak az első kétszáz autó megérkezése után derült ki, hogy a rendőrök elviselhetetlenül szűknek érzik a típust.

Átszámítva durván 7 milliárd forintos beszerzésről van szó, ami azért egy német tartomány költségvetésében sem jelentéktelen összeg, így most egymásra mutogatnak a felek. A minisztérium állítja, hogy megfelelően tesztelték az autókat, ám úgy néz ki, bizonyos lehetőségekre nem gondoltak: golyóálló mellényben, teljes menetfelszerelésben valószínűleg nem próbáltak beülni a vizsgált autókba. Egyelőre nem tudni, hogy a maradék 600, eddig még le nem szállított Opellel mi lesz, de ha meg is érkeznek, az eredeti szerepkörükben aligha használják majd azokat.

Az persze nem újdonság, hogy az Insignia kivételesen szűk belsővel készül: különösen a hátsó üléseken feltűnő, hogy a térkínálat az egy kategóriával kisebb autókét idézi. Így különösen meglepő, hogy a típust rendőri használatra alkalmasnak ítélték.