2012.04.21. 19:56

Egy hatvan darabos, Diamond Jubilee nevű kiadással ünnepli II. Erzsébet trónra lépésének 60. évfordulóját a Bentley. A Mulsanne-ból készülő limitált széria azonban csak nevében utal a brit királynőhöz való kötődésére. Az autót Pekingben, a Buckingham-palotától 8100 kilométerre mutatják meg először a nagyközönségnek, és várhatóan – kevés kivétellel – mind Kínában kerülnek majd értékesítésre.

Az összes Mulsanne Diamond Jubilee-t a Bentley Mulliner nevű részlege építi át. Ők készítették azt az állami limuzint is, melyet jelenleg a királynő használ.

A széria különlegességei közé tartozik a fejtámlák, valamint párnák aranyozott varrása, a magasan polírozott rozsdamentes acél berakások, de a színösszeállítás is az alapmodellénél bővebb választékban áll majd a vevők rendelkezésére. Technikai módosításokra nem kerül sor, így ezeket a Bentley-ket is ugyanaz a duplaturbós, 6,75 literes, V8-as hajtja majd, mint az összes Mulsanne-t. Ezzel 5,3 másodperc alatt éri el a 100 km/órát.

Noha képek tucatját tették nyilvánossá róla a napokban, hivatalosan csak a Pekingi Autószalonon leplezik le. Az angolokat talán kissé bántja, ugyanakkor érthető a Bentley hozzáállása; az idei első negyedévben Kína lépett elő a gyár autóinak első számú fogyasztójává, és amellett, hogy ez a kis hízelgés tovább erősítheti a márka megítélést a kulcsfontosságú piacon, az országban várhatóan hamar elkell majd a hatvan Mulsanne Diamond Jubilee döntő része.