Lamborghini-invázió várható Moszkvában

2012.04.21. 13:52

Moszkva utcáin hemzsegnek a drága és ritka sportautók. A városból rendszeresen érkeznek hírek a milliomos száguldozók újabb baleseteiről, gázolásairól. A történetek főszereplői közt nem túl gyakran, de olykor találni egy-egy Lamborhinit.

A moszkvai körülményekhez képest, a márka szolid jelenlétének oka az lehet, hogy Oroszországban mind az új, mind a használt sportautók behozatala erősen korlátozott és ellenőrzött, helyi értékesítő híján pedig a Lamborghinik eddig a szomszédos országokból érkeztek, vélhetően nagyobb nehézségek árán. Úgy tűnik, ennek immár vége, ugyanis a jacht- és luxusautó-kereskedő Burevestnik Gruopnak sikerült meggyőznie az olaszokat egy moszkvai kereskedés értelméről.

Oroszország első hivatalos Lamborghini márkakereskedése nemrégiben nyitott meg, méghozzá egy pazar rendezvénnyel ünnepelve. A divatbemutatóval kísért megnyitóra ellátogatott a Lamborghini vezérigazgatója, Stephan Winkelmann, több orosz híresség és politikus. A Burevestnik sikerével talán több utcai gyorsulási versenyből indult baleset, vagy értelmetlen száguldás közben letarolt virágárus bódés moszkvai történetben lesz majd egy Aventador, esetleg egy Murciélago a főszereplő.