Káosz lehet a belvárosban

2012.04.29. 09:03

Több helyen forgalomkorlátozás lép ma életbe Budapest belvárosában egy rendezvény miatt, a lezárások a BKV több járatát is érintik.

A Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége című rendezvénye miatt vasárnap és hétfő éjféltől másnap reggel 4 óráig, valamint kedden 22 órától szerda reggel 5 óráig le lesz zárva a Bajcsy-Zsilinszky út az Andrássy úttól a Révay utcáig, a Szent István-bazilika két oldalán pedig vasárnap délelőtt 10 órától forgalomkorlátozás lesz érvényben a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hercegprímás utca között.

Május elsején, kedden 11 és 20 óra között le lesz zárva egyebek mellett a Bajcsy-Zsilinszky út az Erzsébet tértől a Nyugati térig és az Alkotmány utca a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Kossuth térig, ugyanis ekkor járatja majd meg Jenson Button a McLarenjét a belvárosi utcákon. A megnövekvő gyalogosforgalom miatt lezárhatják az Andrássy utat az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig, a József Attila utcát a Széchenyi tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig, valamint a Károly körutat az Astoriától az Erzsébet térig.

Button 2008-ban Manchesterben
Button 2008-ban Manchesterben

A lezárás miatt egyes éjszakai autóbuszok hétfő estétől szerda reggelig módosított útvonalon járnak. A nappali autóbuszok közlekedésében kedden 10 és 19 óra között kell változásokra számítani. A 16-os és a 105-ös buszok például módosított útvonalon járnak és több megállót kihagynak. A 2-es villamosok kedden egész nap rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között járnak. A 70-es és 78-as trolibuszok kedden a lezárások miatt rövidített és módosított útvonalon közlekednek. A 72-es trolibusz vonalán autóbuszok közlekednek, azok 10 és 19 óra között módosított útvonalon járnak, a Nyugati pályaudvar és Zugló vasútállomás között. A 73-as trolibuszok kedden ugyanebben az időben nem közlekednek.

A forgalmi változásokról a BKV honlapján tájékozódhatnak az utasok.