Kémfotón a legdögösebb Mercedes

2012.05.04. 13:09

Rég várjuk már, hogy az ötajtós Mercedes CLS-ből szériagyártmány legyen, és úgy néz ki, nem is hiába. Időről időre felbukkan egy-egy álcázott tesztpéldány, ezúttal Karlsruhe közelében kapta lencsevégre olvasónk.

A CLS eleve a Mercedes egyik legbátrabb formatervű modellje, de már a sportos négyajtós kupé második generációjának bemutatásakor sejteni lehetett, hogy dolgoznak a tágasabb, ötajtós kivitelen. Ez persze nem a szokványos T jelzéssel érkezik, hisz nem is a hagyományos értelemben vett kombi. Tanulmányautóként még 2010 tavaszán láthattuk először, ehhez képest legkorábban az ősz folyamán mutatkozhat be a végleges változat. Ennek azonban oka van: a Mercedes az elmúlt években erőforrásai nagy részét a fronthajtásos modellcsalád fejlesztésére fordította, így más modellek is csúsznak, nem csak a CLS Shooting Brake premierje húzódott el.

A fotókról persze nem derül ki túl sok részlet, hisz az eltéréseket a kupéhoz képest gondosan eltakarták. Csak annyi egyértelmű, hogy az ablakvonal biztosan nem lesz olyan, amilyennek látszik, hisz látszik, hogy az üvegfelület az ablaksort lezáró króm pálcika alatt tovább folytatódik. Műszaki szempontból nem várható lényeges különbség a négyajtóshoz képest, de nem is volna indokolt. Már a leggyengébb V6-os dízelmotor is bőven több mint elég a féktelen száguldáshoz, és a típus felszereltsége sem hagy különösebb kívánni valót maga után.

A premiert várhatóan már az idén ősszel megtartja a Mercedes, de valószínű, hogy a piaci bevezetés már 2013-ra húzódik át.