Háromszáz lóerő a legkisebb Mercedesbe

2012.05.05. 18:11

Akinek a Mercedes legkisebb modelljéről egy lagymatag, magas építésű, kényelmes, de egyáltalán nem erős, középpolgári autó jut eszébe, máris elfelejtheti, amit eddig az A-osztályról gondolt.

Hol van már a csúfos rénszarvas-teszt? Kinek jut még eszébe a sok kerregő CDI motor? Akár a következő Párizsi autószalonon bemutatkozhat a legújabb, harmadik generációra épülő csúcsmodell, melyet természetesen az AMG-nél fejlesztenek. Az A25 AMG-ként emlegetett modell pontos teljesítményadatait ugyan még nem lehet tudni, de az már biztos, hogy a Mercedes, Nottingham-ben lévő motorfejlesztő központjából származik majd az autóba szánt soros, négyhengeres, turbós benzinmotor.

Egyes vélemények szerint a mérnökök az Audi RS3-at tekintik mércének, így az enyhén szélesített, vaskos, nagyfékes, bár most még maszkolt lökhárítót viselő apró AMG ereje átlépi majd az AUDI TFSI motorjának 335 lóerejét. Meglátjuk, mint ahogy azt is, hogy valóban viszontláthatjuk-e majd a nagyobb CLC modellek AMG változataiban is ezt a motort.