Átalakul a legkisebb magyar Suzuki

2012.05.08. 06:11

A Suzuki Splash a Swift és az Alto között egy kicsit háttérbe szorult ugyan, de a Suzuki most megpróbálja ismét az előtérbe tolni. A modellciklus közepén esedékes frissítést persze nem vitték túlzásba, de a kiskocsi azért kapott egy új hűtőmaszkot, amely a Kizashiéra emlékeztet.

A gyáriak egyelőre csak néhány fotót közöltek így csak annyit tudunk biztosan, ami ezeken látszik. Ugyan a hűtőmaszk cseréje a leglátványosabb változás, de úgy néz ki, igazítottak a lökhárítókon, a motorháztetőn és a lámpák színezésén is. Belül nem látszik jelentős változtatás, bár nem hasonlítottuk össze milliméterről milliméterre a régiével. Valószínű, hogy a két motor, az ezres háromhengeres és az 1,2 literes négyhengeres marad, legfeljebb a fogyasztásukat próbálják méginkább visszafogni.

Úgy tudjuk, a felújított Splash hivatalos bemutatójára csak júniusban kerül sor – várhatóan akkortájt kezdenek átállni a gyártására is. Az persze így sem biztos, hogy a típus, amely méretben mind a Swifthez, mind az Altóhoz túlzottan közel áll, a változtatások nyomán képes lesz javítani a Suzuki eladási mutatóin.