Jön Godzilla játszótársa

2012.05.08. 16:08

Idén feltámadni látszik a Toyota sportautó részlege. A legendás AE86-os utódjának bemutatása után a márka ismét egy nagy nevet hozna vissza az életbe.

A következő Supra műszaki alapjai várhatóan egyezni fognak a GT86-oséval, de a tervek zöldülni látszanak. Bár az információink korlátozottak, annyit megtudhattunk, hogy a tervezett 3,5 literes benzinmotor mellett, ami a hátsó kerekeket fogja hajtani, helyet kap benne két villanymotor is az első kerekeknél. Így összesen nagyjából 400 lóerő szabadítható el a gázpedál padlóig tiprásával.

A gyár 1979 óta négy generációt készített a nagy sportkocsijából. Az utolsó változat 1993-ban került a piacra, és hat évig gyártották A Halálos Iramban első részének narancssárga sztárja valódi legenda lett, soros hathengeres motorjából, amely gyári kivitelben 333 lóerős volt, némi átalakítással bő 1200 lóerő is kihozható.

Nem tudni, hogy az utód hasonlóan sikeres lehet-e, a de úgy néz ki, 2015-re elkészülnek vele a japánok.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.