Kémfotón a tágasabb Mini

2012.05.08. 11:52

A cég 2011 januárjában mutatta be az uj koncepcióautóját a Detroit Motor Shown, akkor még Paceman néven. A kikerült kémfotók azt igazolják, hogy a Mininél már gyártás közelbe került a hetedik modell.

Az új modellt a Countryman sorozattá bővítésére szánják, ezért is változtatták meg a Paceman nevet, amelyet a tanulmányautó viselt. A kupé orra megegyezik az alapul szolgáló Countrymanével, de a két hátsó ajtót eltüntették, a megmaradt első ajtókat pedig megnyújtották. A tetővonalat erősen megdöntötték hátrafelé, sportos külsőt kölcsönözve ezzel a gépnek. Bár a lematricázott tanulmányautóról készült kémfotókon nehéz kivenni a hátsó rész vonalait. Annyi látható, hogy a 2011-ben bemutatott koncepcióhoz képest nincs nagy eltérés, bár látszólag meredekebb lett a hátsó szélvédő és átformálták a hátsó lámpákat.

A motortérben nagy újdonságok aligha lesznek. Az eddigi információk szerint a motorpaletta a Coutrymanével megegyező lesz, szívó és turbós 1,6 literes benzinesekből és dízelekből áll majd. A Mini Cooper Works 211 lóerős motorja várhatóan kimarad a választékból, annak ellenére hogy tanulmányként még ezzel a motorral mutogatták a Pacemant.