Valódi sportkocsin dolgozik a BMW

2012.05.09. 06:10

Egy vadiúj modell bevezetése nagyon drága volna még a BMW-nek is, különösen egy olyan réteg-szegmensben, mint a sportkocsiké. Inkább a Z4-esből próbálnak olyan gépet faragni, amely nagyobb élményt nyújt a vezetőjének.

A sportosság jó dolog, de a BMW ugyanakkor nem szeretné elidegeníteni a jelenlegi vásárlókört sem. Úgy próbálják kialakítani a következő kétajtós roadstert és kupét, hogy hangolástól függően sokkal közvetlenebb vezetési élményt is kihozhassanak belőle. Ennek érdekében rövidebb lesz az autó orra, és még merevebb, ugyanakkor könnyebb az egész karosszéria. A következő Z-be többféle négyhengeres turbómotor is bekerül, a csúcsváltozatokba viszont továbbra is soros hathengeresek kerülnek. Ha igaz, a BMW szakít a modernkedő formatervvel is: olyan klasszikus formát igyekeznek összehozni, amely legalább 15 évig nem válik elavulttá.

A tervek szerint az új elvek szerint épülő Z modell, amelyet mostanság kezdenek fejleszteni, 2015 környékére készülhet el.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.