Kékben még szebb a Ferrari?

2012.05.11. 06:23

Az olasz sport- és versenyautók hagyományos színe a vörös – ahogy a franciáké a kék, a németeké a fehér, a briteké a zöld, a belgáké a sárga – épp ezért ez a leggyakoribb szín, amelyet Ferrarin látni. Jellemző még a fekete, fehér és sárga is, de kékből leginkább észrevétlen világos metál-árnyalatot használ a gyártó. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy mélyebb árnyalat ne állna jól a 458 Italiának.

Ezzel kísérletezett az Evolution 2 Motorsport, vagy röviden E2M, amikor elkészítette az Emozione fantázianevű tuningprogramot, amelynek az egyik érdekes részlete a háromszínű fényezés. A mélykék-ezüst kombináció a világoskék közepű felnikkel, világoskék orr-betéttel, a sárga féknyergekkel és jelvényekkel igazán feltűnő, de talán még a jó oldalról súrolja az ízlésesség határait. Csináltak egy visszafogott aerodinamikai csomagot is a középmotoros Ferrarihoz, de az első kötény, az új tükrök, a küszöbszélesítés, az apró hátsó spoiler és az átdolgozott diffúzor szinte fel sem tűnik a különleges színek mellett.

Az E2M egy kicsit a motorba is belenyúl, ha az ügyfél ezt kéri, bár nagyon mélyre nem túrnak. Csak a szívó- és kipufogórendszer cseréjével és a motorvezérlés átprogramozásával hoznak ki 40 többlet-lóerőt, azaz az Emozione gázpedáljának padlóig taposásával 610 lóerő csalható elő.