Kriminalizálják a sportot?

2012.05.11. 17:46

Nem egyszer merült fel a szerkesztőségben, sport-e a drift, de azzal senki nem vitatkozott, hogy jobb zárt pályán művelni, mint közúton. Atlantában viszont már a zárt pályás mókázást is betiltanák.

Rendszeresen, évente hatszor volt eddig driftverseny az atlantai Turner Field sportcsarnok parkolójában, ami nagyjából olyan, mintha nálunk a Papp László Sportaréna melletti placcon színeznék az aszfaltot a srácok. Mivel számos hasonló autós rendezvényt, többek között gymkhanát és autókrosszt is rendeznek ugyanezen a helyszínen, meglepetésként érte a driftközösséget a városi közgyűlésnek benyújtott indítvány, amely pont az ő évente hatszor celebrált eseményüket tiltaná be.

Amint meghallották a hírt, a megriadt társaság azonnal rajongói oldalt indított a Facebookon, és rövid időn belül sikerült is nyolcezer követőt toborozniuk. A barikád túloldalán a tiltást kezdeményező képviselő azzal érvel, három-négyszáz panasz érkezett a városházára a driftversenyek után.

Lehet, hogy nem számháborúval kellene eldönteni a vitát, hanem inkább olyan helyszínt választani, ahol nem több száz városlakó kénytelen elszenvedni a valóban nem túl kellemes mellékhatásokat. Az amerikaiak drámai kijelentése, hogy a döntés kriminalizálná a imádott sportjukat, azért kicsit túlzás.