Rettegj, BMW! Kombin dolgozik a Porsche

2012.05.11. 12:08

Kik tudnák jobban, mint a német autobildesek, hogy mit kavarnak bőszen a Porsche boszorkánykonyhájában? Bár forrásokat nem említenek az újságírók, hihetőnek tűnnek a csepegtetett információk, melyek szerint Zuffenhausen nekimenne az 5-ös BMW-nek és az E-osztálynak.

Talán a Mercedes CLS sikere, és a már megszületése előtt ünnepelt Shooting Brake győzhette meg a Porschét, hogy nekik is ott a helyük a buliban, hiszen a kissé későn észbe kapó BMW-nél is már csőben van a Gran Coupé. Igaz, az ősi hagyományok szerint a zuffenhauseniek nem szoktak versenyfutásba kezdeni a német konkurensekkel, de amióta bejött a Cayenne, úgy tűnik, feladták ezt az elvet.

Ha igaz a pletyka, első körben egy zsugorított Panamerát indítanának az 5-ös BMW és a Mercedes E osztály, illetve a CLS ellen, amelyet később egy kombi is követne, hasonlóan a Shooting Brake-hez. Bár csak 2017-re készülne el a Pajun, illetve Cajun néven emlegetett új modell, már azt is tudni véli a meg nem nevezett forrás, hogy három, 320 és 520 lóerő közötti teljesítményű hathengeres benzines, valamint egy 313 lóerős, szintén hathengeres dízel közül lehet majd válogatni.

Ezzel a Porsche hatmodellesre dagasztaná a választékát, hiszen a Boxster/Cayman, a 911-es, a Panamera és a Cayenne családok mellé hamarosan érkezik a Macan - utóbbi, szintén nagy darabszámban eladni kívánt kis szabadidő-autó mellé érkezne a Pajun, amelynek árát 80 ezer dollár, átszámítva mintegy 18 milló környékére saccolják.