Nagyon népszerű az új orosz sportautó

2012.05.12. 13:13

A vártnál is népszerűbb az oroszok új sportautója. Még éppen csak elkezdődött a Marussia B2 gyártása, máris lefoglalták az előre tervezett darabszámot.

A gyár jelentése szerint, eddig ötszáz előrendelés érkezett a B2-re. Ez gyakorlatilag annyi, amennyit a Marussia a teljes gyártási folyamat alatt tervezett készíteni belőle. Tudva, hogy az autó indulóára 100 ezer euró (29 millió forint), az ötszáz darabos megrendelés nagy pénzinjekciót jelent az orosz márkának, amely az autó sikerét látva, a jövőben talán még nagyobb figyelmet szentel utcai autói fejlesztésére, és nem a Formula–1-ben költi euró millióit.

A 2009-es Frankfurti Autószalonon bemutatott autót már most új orosz ikonként emlegetik. Pedig motorja brit, míg az összeszerelést – a Fisher Karmához hasonlóan – a finn Valmet Automotive végzi Uusikaupunkiben.

A B2 több különböző változatban készül, bár mindegyiket egy 3,5 literes, V6-os Cosworth motor hajt majd. A 300 lóerős alapmodellel szemben, a legdrágább változat 420 lóerős lesz, és 3,2 másodperc alatt gyorsul nulláról száz kilométer/órára.