Talpra állt a Toyota

2012.05.13. 09:39

Nem tartott sokáig, hogy a Toyota visszaszerezze a világ legnagyobb autógyártója címet. Ehhez a 2011-es év legjobbját, a General Motorst kellett beelőznie.

Az első negyedév adatai szerint, a Toyota teljesít legjobban idén az autó-értékesítés terén. A japánok az elsők 2,49 millióval, míg a GM áll a második helyen, 2,28 millió eladott autóval. A dobogóra a Volkswagen került még fel, amely 2,16 milliós eredményével a harmadik legsikeresebb autógyártó eddig az idén.

Az elemzők véleménye megegyezik abban, hogy az erős európai érdeklődés és a szigetország gyors talpra állása a tavalyi katasztrófa után együtt segítette vissza az első helyre a vállaltot. A földrengés és szökőár utáni két hónapban a termelést több tényező akadályozta, amely megmutatkozott az adatokon; a Toyota mellett a Nissan és a Honda is több tízezer darabos lemaradásba került eredeti ütemétől április és május hónapokban.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.