Chevy Trax: ez jól is néz ki

2012.05.15. 11:39

A General Motors jól meglepte a világot tavasszal két mini-hobbiterepjáróval. Nem tudni, hogy a Buick Encore és az Opel Mokka valódi igények kielégítésére született-e, de sokat nem agyalhattak a formatervükön. Lényegében egyformák, és nem bővelkednek izgalmas részletekben, ahogy tökéletes arányaik sincsenek. Semleges tucat-termékeknek tűnnek, ami nem feltétlenül jó egy olyan szegmensben, ahol sokszor az aranyos külső a legfontosabb.

Alighanem erre éreztek rá a Chevrolet márkánál, mert azonos alapokra sokkal jellegzetesebb kocsit építettek, amelynek határozott karaktere van. Hogy aranyhörcsögre emlékeztet-e inkább, vagy egy jóllakott napközisre, azt nehéz eldönteni, de az biztos, hogy nagyon könnyű belelátni valami szerethető, pufók dolgot. Az újdonság neve Trax lesz, ami egyszerű, és ami még fontosabb, mind a 140 országban, ahol a típust forgalmazni szeretnék, elfogadhatóan hangzik. Érdekes módon épp Észak-Amerikában nem kínálják majd, de erre jó oka van a GM-nek: nem szeretnének belső konkurenciát a Buick Encore típusnak. Európában viszont nincs efféle félelme a GM vezetésének: a Trax és az Opel Mokka egyaránt kapható lesz.

A Trax élő bemutatóját az őszi Párizsi Autószalonon tartják, de elsőként Mexikóban vezetik be a piacra, még az év végén. Európában várhatóan 2013 tavaszán kezdődik a Chevy buliterepjáró forgalmazása.