Gazoo GT86: már majdnem Supra

2012.05.17. 13:56

A japán tuningcég a gyáriak jóváhagyásával elkészítette a Toyota GT86 sportkocsi eddigi legerősebb utcai változatát. A Sport FR egyelőre csak tanulmány, de azon sem csodálkoznánk, ha később a hivatalos kínálatban is megjelenne egy hasonló változat.

A Toyota sportkocsija Subaru technikára épül, és a négyhengeres bokszermotor, amely az orrában van, már tucatnyi alkalommal bizonyította, hogy turbófeltöltéssel még jobb tud lenni. A Gazoo Racing ki is használta a lehetőséget, és kerek 320 lóerőt hozott ki két literből, két turbóval. Ekkora teljesítménnyel nyilván a GT86 is egész más karakterű lesz, mint eredetileg, bár arról, hogy mennyivel javultak a számszerű adatok, egyelőre nem tudni. Mindenesetre egy ilyen, erős változat akár a Supra hűlt helyére is beugorhatna, és erős vetélytársa lehetne a Nissan Z vagy a Hyundai Genesis Coupé sorozatnak.

Egyáltalán nem biztos persze, hogy a Toyota hajlandó lesz hasonló szériamodellt építeni, hisz' ez újabb költséggel járna, de korábbi példák alapján méltán feltételezhető, hogy egy kisebb sorozat mindenképp készül – ahogy az iQ feltöltős változatából is építenek száz példányt.